Enkel sitronkake til påske
Denne saftige og myke sitronkaken lager jeg gjerne i påsken, men den passer like godt en solrik vårdag med vinduet åpent og kaffekoppen i hånden. Den er enkel å røre sammen, dufter friskt av sitron og smør, og får en gyllen gul farge som lyser opp bordet.
Enkel og saftig sitronterte til påske – frisk, syrlig og full av smak.
Jeg elsker hvor raskt den kan lages – og hvor lett den bringer en følelse av lys, varme og glede inn i kjøkkenet.
Du trenger:
200 g smør
2 økologiske sitroner (både skall og saft)
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
3 egg
Litt melis til servering
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret i en liten kjele og hell det over i en stor bakebolle. Riv det gule skallet av sitronene og press ut saften – den friske duften gir en følelse av vår. Bland sitronen inn i det varme smøret.
Tilsett sukker, hvetemel og vaniljesukker. Knekk eggene i og rør alt sammen med en slikkepott. Røren skal være jevn og gyllen, men ikke overarbeidet – bare lett og myk i konsistensen.
Kle bunnen av en rund springform (ca. 22 cm) med bakepapir, og smør kantene lett. Hell røren i formen og sett den midt i ovnen. Stek i omtrent 25 minutter. Kaken skal ha faste kanter, men fortsatt være myk og litt kladdete i midten.
Avkjøl kaken helt før du drysser over et tynt lag melis rett før servering.
Server den gjerne som den er, eller med litt pisket krem, vaniljekesam eller noen friske bær.