Enkel sitronkake til påske

Denne saftige og myke sitronkaken lager jeg gjerne i påsken, men den passer like godt en solrik vårdag med vinduet åpent og kaffekoppen i hånden. Den er enkel å røre sammen, dufter friskt av sitron og smør, og får en gyllen gul farge som lyser opp bordet.

Enkel og saftig sitronterte til påske – frisk, syrlig og klar på 30 minutter.

Enkel og saftig sitronterte til påske – frisk, syrlig og full av smak.

Jeg elsker hvor raskt den kan lages – og hvor lett den bringer en følelse av lys, varme og glede inn i kjøkkenet.

Du trenger:

  • 200 g smør

  • 2 økologiske sitroner (både skall og saft)

  • 2 dl sukker

  • 2,5 dl hvetemel

  • 1 ss vaniljesukker

  • 3 egg

  • Litt melis til servering

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret i en liten kjele og hell det over i en stor bakebolle. Riv det gule skallet av sitronene og press ut saften – den friske duften gir en følelse av vår. Bland sitronen inn i det varme smøret.

Tilsett sukker, hvetemel og vaniljesukker. Knekk eggene i og rør alt sammen med en slikkepott. Røren skal være jevn og gyllen, men ikke overarbeidet – bare lett og myk i konsistensen.

Kle bunnen av en rund springform (ca. 22 cm) med bakepapir, og smør kantene lett. Hell røren i formen og sett den midt i ovnen. Stek i omtrent 25 minutter. Kaken skal ha faste kanter, men fortsatt være myk og litt kladdete i midten.

Avkjøl kaken helt før du drysser over et tynt lag melis rett før servering.

Server den gjerne som den er, eller med litt pisket krem, vaniljekesam eller noen friske bær.

Solveig Søderholm

Sanselig Hage

Forrige
Forrige

Da kroppen sa stopp - og hagen ble mitt pusterom

Neste
Neste

Vårens jordskokksuppe med potet og urter